maanantai 3. helmikuuta 2014

Pukinetta pikkuiselleKun uutinen serkkuni vastasyntyneestä piltistä kantautui korviini, aloin heti tonkia kangasvarastojani.    Itse tehdyillä vaatteilla halusin toivottaa uuden tulokkaan lämpimästi tervetulleeksi.  En ollut ennen ommellut vauvan vaatteita, mutta rohkaisin mieleni ja lähdin kohti tuntematonta.  Niin valmistuivat ensimmäinen bodyni, ensimmäiset puolipotkuhousuni ja ensimmäinen vuoritettu hupparini.  Mutta eivät tietenkään ilman mutkia matkassa.  Hupparia tehdessä ratkoja lähestulkoon juurtui kämmeneeni kiinni ja neuvoa väärin päin vasaroidun painonapin irrottamiseen piti kysyä kokeneemmilta. (Kiitos vielä kerran, Katja!) Lopulta kaikki vaatekappaleet kuitenkin onnistuivat, ja ovat nyt postilaitoksen hellässä huomassa.


Kaavat kaikkiin vaatteisiin löysin Ottobre-lehdistä, mutta muokkasin kaikkia hieman:
- 6/2012: body (laajensin kaula-aukkoa)
- 1/2014: puolipotkuhousut (laitoin resorin kuminauhan sijaan)
- 4/2013: huppari (laitoin resorit hupun reunaan, hihansuihin ja helmaan kanttausten sijaan).

vuoritettu-huppari


Kantapään kautta opittujen asioiden listaan sain seuravat lisäykset:
13) Älä automaattisesti valitse alalangan väriä ylälangan mukaan, vaan katso alapuolen kangasta.
14) Tarkista ainakin kahdesti, että olet sijoittamassa painonappia vaatteeseen oikein päin.  Jos tulee häiriötekijöitä, lopeta työskentely, kunnes pystyt taas keskittymään.
15) Jos kuitenkin painonappi menee väärinpäin, sen saa irrotettua varovasti veitsellä ja pienellä talttapäämeisselillä taivutellen.  Vastakappaleen piikit saa suoristettua korupihdeillä puristamalla, ja painonapin saa käytettyä uudelleen.
16) Lue kaavan ompeluohje aluksi huolellisesti läpi.
17) Tee vuoriin kapeamman saumanvarat kuin päälikappaleisiin.
5 kommenttia:

 1. Voi että on symppis setti! <3 Nyt alkoi tehdä mieli kokeilla bodyn ompelemista. Jostain syystä se on vaan jäänyt ompelurepertuaarista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Olen tähän mennessä pelännyt bodyssa paitsi painonappien laittoa, myös pääntien huolittelua. Tässä kaavassa kun ei ollut neppejä olkasaumassa, niin uskaltauduin kokeilemaan. Mutta varmuuden vuoksi laajensin kaula-aukkoa ja resoristakin tein löysän, ettei pukemisesta tulisi lapsoselle ahdistava kokemus.

  VastaaPoista
 3. No se pääntien nepparisysteemin justeeraaminen on ollut mulla se kynnyskysymys. Pitää nyt siis vaan rohkeasti kokeilla miten se menee. :)

  VastaaPoista
 4. Söpöt vaatteet olet tehnyt. Laitoin tänään itse ekaa kertaa noita vasaroitavia neppareita (tai vastaavia, niissä oli rengas toisella puolella?) ja sain repiä kolme irti. Yksi meni huonosti ja lähti käsin, mutta väärinpäin hakatun sain vain sivuleikkureilla kikkailemalla. Siitä tuli kyllä metallijätettä.

  VastaaPoista