maanantai 17. helmikuuta 2014

Äänimuistipeli

Löysin mahtavan idean Hääräämöstä , nimittäin ääniin perustuvan muistipelin.  Hääräämön Laura oli tehnyt pelin osaset suklaayllätysmunien sisuksista.  Koska nyt ei ole suklaamunasesonki, ja minulla on sitäpaitsi karkkilakko (jo viikko takana!), niin täytyi keksiä toinen ratkaisu: filmipurkit!  Kuulinkin tätä ratkaisua käytetyn eräässä päiväkodissa samaan tarkoitukseen.  Lampsin lähimpään valokuvausliikkeeseen kysymään, olivatko jemmanneet purkkeja. Kyllä vain!  Kuulemma niitä käydään säännöllisesti kyselemässä.  Harmi vain, ettei ollut mustia purkkeja, mutta kyllä maidon värisetkin sai tilkittyä läpinäkymättömiksi.  Näin toteutin pelin:


tee-se-itse-muisti-peli
Tarvikkeet:
- 20 filmipurkkia
- kuvioleikkuri pipariympyrä, halk. 3,8 cm
- sinistä tarrapaperia
- keltaista kartonkia, 216 g/m²
- vihreää läpinäkymätöntä kontaktimuovia
- washiteippiä
- liimaa
- kymmentä erilaista materiaalia äänen tuottajiksi purkkien sisälle

Leikkasin kuvioleikkurilla tarrapaperista pipariympyröitä, jotka liimasin purkkien pohjiin.  Piparien lärpät taittelin reunan yli.  Leikkasin läpinäkymättömästä kontaktimuovista 110mm x 48,5mm kokoisia suorakulmioita, ja kääräisin ne purkkien ympärille.  Tarrapaperi olisi ollut pysyvyydeltään parempi, mutta ei sattunut olemaan minkään väristä tarpeeksi.  Varmistinkin saumakohdan vielä washiteipillä ja kietaisin toiseellekin puolelle, kun piristi niin hauskasti tummaa vihreää.
Leikkasin kuvioleikkurilla ympyröitä myös kartongista.  Liimasin ne kansien pohjiin kevyesti, jotta ne pysyisivät paikoillaan kansia kiinni puristettaessa.  Kartonkiympyrät toimivat sekä näköesteenä että kansien tiivisteenä, niin että. purkit eivät aukea kovin helposti.  Sitten vain tavarat purkkeihin ja kannet kiinni.  Ja peli käyntiin!


sound-memoryfilmi-purkki-askartelu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti