sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Piparkakkukakku



Mikä siinä on, kun ei voi tehdä valmiilla reseptillä, vaan pitää lähteä sooloilemaan? Mahdollisia syitä:
a) kaikkia reseptin aineita ei ole kaapissa (tarpeeksi)
b) joku reseptiin kuulumaton aine pitäisi käyttää kaapista ennen kuin se menee vanhaksi
c) haluan korvata aineen x aineella y makusyistä
d) ihan kuin reseptistä puuttuisi aine z
e) muu.

Tälläkin kertaa Semperin pehmeän piparkakun ohje muuttui useiden kuivakakkureseptien kombinaatioksi.  Sen seurauksena kukusta ei tullut ensinkään kuiva vaan hyvin kostea, vaikka kypsä olikin.  Seuraavan kerran jättäisin reseptistä tuon maidon pois ja lisäisin mausteiden määrää.  Mutta hyvää oli ja nopeasti hupeni.  Koristelusta en saanut päättää ihan itse, joten siitä tuli psykedeelisempi kuin olin kaavaillut.  Mutta hyvä niin!

Piparkakkukakku

- 100 g margariinia
- 2½ dl fariinisokeria
vatkaa vaahdoksi
- 3 munaa
lisää joukkoon
- 2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl mantelijauhoa
- 1 dl kaurajauhoa
- ½ tl neilikkaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl luonnonjogurttia
- ½ dl maitoa
- 4 rkl luumuhilloa
sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten kaikki ainekset huolellisesti sekaisin

Paista 175 asteessa noin tunti.

Kuorrutus:
- sitruunamehua
- tomusokeria
- elintarvikeväriä

Päälle strösseleitä.

2 kommenttia:

  1. Onpa hienon näköistä! Blogissasi näyttää muuten olevan hyviä reseptejä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  2. Käypihän se. Kiitos kutsusta!

    VastaaPoista