sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Mureat juustokeksit

Ystaväni,  Herkkuja ja neulehuveja -blogin kirjoittaja piipahti eilen kylään, ja pyöräytimme yhdessä pellillisen juustokeksejä.  Pilttien avustuksella koko satsista tehtiin nopeasti selvää.



Juustokeksit
(gluteeniton)

- 100 g voita tai margariinia
- 1,5 dl mantelijauhoja
- 2 dl kaurajauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 muna
- n. 80 g parmesanjuustoa raasteena

1) Nypi keskenään rasva, jauhot ja leivinjauhe.
2) Lisää joukkoon muut ainekset.  Lisää tarvittaessa jauhoja.
3) Anna taikinan jähmettyä viileässä tovi.
4) Pyörittele taikina pötköksi ja viipaloi.
5) Paista keksejä n. 15 min 180 asteessa.

Säilyvät ehkä lukollisessa kaapissa.

1 kommentti:

  1. Olipa ihmeen mauttomia, kun korvasin parmesanijuuston punaleimaemmental-juustolla. Suolaa ei ohjeessa ollut ollenkaan, enkä huomannut sitä itse lisätä.

    VastaaPoista