sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kuvitettu ohje: SYLINTERIN PAKETOINTI

Yleisön pyynnöstä lisää paketointia, tällä kertaa sylinterin muotoisille esineille, kuten paksuille kynttilöille, rullalle kietaistuille kaulaliinoille tai säilykehernekeittopurkeille.


Tarvitaan käärepaperi, joka riittää teipattavaksi kartion ympäri, ja korkeuden tulisi olla kartion korkeus plus säteen mitta molempiin päätyihin.  Päätyihin tarvitaan tarrat.  Mitä ohuempi paperi, sen helpompi homma.


Kietaise käärepaperi esineesi ympärille ja teippaa kiinni.  Molempiin päihin pitäisi jäädä sen verran laitaa, että kun sen taittaa keskelle, se osuu kutakuinkin päädyn keskikohtaan.  Ensimmäistä päätyä tehdessäsi pidä paketti polvien välissä tai aseta se kapean esineen päälle, ettei toisen päädyn reunapaperi rypistyisi.  Taita päätypaperin sisempi reuna keskelle.

Taita reunan vierestä toinen sektori kohti keskustaa, ja etene sen jälkeen tehden samankokoisia sektoreita.
Viimeisen sektorin reunan (kuvassa kello viidessä) voi kääntää sektorin alle tai miten parhaaksi näkee.
Sitten tarra pitämään homma kasassa ja vaikka nauha siitä alta.  Sitten toinen pääty.


Voilà!

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Mahtavia vinkkejä! Haluaisitko kertoa enemmän tontun antamista päivän jutuista ja taika-arkusta? T. LS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kun vaatehuoneesta alkaa kuulua soittorasian musiikki, on taikalaatikko ilmestynyt alahyllylle. Sisällä on siniset valot ja viesti, jossa usein joululaulun pätkä. Joskus on joku esinekin, esim. joulukoriste, tai pieni herkku. Aina laatikkoon on jäänyt myös piippahattu. Laatikko häviää aina silloin, kun kukaan ei ole näkemässä. Kumma juttu.

   Poista
 2. Kiitos taas hyvästä paketointiohjeesta. Käyttöön tulee täälläkin.

  VastaaPoista