sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Gluteenittomat piparkakut



Kolmen sukupolven leivontaprojektissa syntyi läjä mahtavan mureita ja herkullisia piparkakkuja.  Taikinaa syötiin jo siinä määrin, että vain ihmeen kautta osa päätyi valmiiksi leivonnaisiksi asti.  Niitä on vielä jäljellä vain siitä syystä, että sijoitin ne vaikeapääsyiseen paikkaan ylimmälle hyllylle.  Tässä ohje isoon taikinaan.  Kuusi pellillistä tuli, mikä lie oli taikinan hävikki ennen paistamista.

Gluteenittomat piparkakut

300 g margariinia
2 dl sokeria
2 dl siirappia
4 tl inkivääriä
4 tl kanelia
2 tl neilikkaa
4 munaa
3 dl kaurajauhoja
2 dl mantelijauhoja
4 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl tattarijauhoja
½ tl ksantaania
3 tl leivinjauhetta

1. Kiehauta margariini, mausteet, sokeri ja siirappi kattilassa.
2.  Vatkaa munien rakenne rikki, ja lisää ne jäähtyneeseen seokseen.
3. Lisää jaohot, joihin hyvin sekoitettuna ksantaani ja leivinjauhe.
4. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa yön yli.
5.  Kaulitse ja leikkaa muoteilla.
6.  Paista 200 °C:ssa noin 8 minuuttia.  Gluteeniton taikina ei ruskistu yhtä paljon kuin tavallinen.  Kun reunat alkavat tummua, ota keksit pois uunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti