maanantai 27. tammikuuta 2014

Kuvitettu ohje: HELPPO VIHKO

Kun kaipaan nopeasti pientä vihkoa muistiinpanoilleni, tarvitsen vain

bookbinding-tutorial

- paperia
- kartonkia
- nitojan
- peittävää teippiä
-sakset.


Kasataan paperit ja kannet pinoksi, ja niitataan yhteen kolmesta kohdasta.  Kannattaa tutustua nitojan niittauskapasiteettiin.  Pikkunitojilla saa tehtyä vain ohuita vihkoja, isoilla jynttäreillä yli sentinkin paksuisia opuksia.

muisti-vihko

Huolitellaan vihkon selkä hyvin pysyvällä ja peittävällä teipillä.  VALMIS!

muistivihko-ohje

Ilmastointiteippi on oikein luotettavaa ja sitä löytyy monissa väreissä (ylempi vihko).  Tummien värin alta niitit eivät erotu yhtä hyvin kuin vaaleiden. Alemman vihon punaisen kangasteippin löysin kaupasta jääkiekkomailojen vierestä.  Se on kai sitä, jolla mailan lapaa teippaillaan, mutta olen löytänyt sille muita käyttötarkoituksia.


Muistivihkojen lisäksi tekniikka sopii hyvin esim. tärkeiden papereiden kokoamiseen yksien kansien väliin.  Lasten piirrustuksista saa koottua hauskan kirjan, yhden kurssin monisteet saa näppärästi kasaan kauniisiin kansiin.   Kuvassa suurin opus on tällä tekniikalla kasattu graduni.  Aivan arkistointikelpoinen, kelpasi laitoksen kirjastoonkin ilman mukinoita!

13 kommenttia:

 1. Oi miten sieviä! Pakko ottaa idea talteen.

  VastaaPoista
 2. Sinä hemmottelet vihko-/kirjafriikkiä näillä siun ihanilla ohjeilla. Mä tahon, monta! Mieluiten heti. Mutta mistä hankit noita ihania kansipahveja? (Kyllä kuule opiskelutkin sujuisi heti nohevammin tällaisista kurssimonistevihkoista!)
  Terv. LS
  ps. raporttia satutunneista ja lorukorteista tulossa, vielä yksi tuokio jäljellä. Mutta yksi sana: toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pienten vihkojen kannet ovat paksua skräppipaperia askartelukaupasta. Gradun kannet ovat tavalliset keltaiset A4- kartongit, jotka olen marmoroinut ( tekniikka vielä esittelemättä täällä). A6-vihkoon voisi tulla kivat kannet postikorteista tai vaikka puuropaketin kyljestä. Jos paksukantiseen vihkoon on tarkoitus kirjoittaa, voi olla viisasta nuutata sopiva kannen taittumiskohta, niin se taittuu siististi.

   Poista
 3. Onpa hyvä idea! Täytyykin kasata lasten piirrustukset ja tehdä piirrustusvihko lapsille autoon :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tehnyt naperolle erivärisistä ja kuviollisista papereista tarravihon, johon saa liimailla sydämensä kyllyydestä.

   Poista
 4. Vau, taas tosi hyvä idea! Kiitos ohjeesta. Mistä sie näitä oikein ammennat? :) Tyylikäs tuo sun gradu, enemmän tuommoisia kirjastoon..

  VastaaPoista
 5. Kiitos kiitos! Kaikenlaista on tullut vuosien varrella väsättyä, ja syydän nyt ohjeita tänne ikään kuin muistikirjaksi itselleni ja inspiraatioksi muille. Joitakin ohjeita olen hautonut mustasukkaisesti omina salaisuuksinani, mutta sitten kuulin viisauden "On parempi valaista kuin loistaa." Olen yrittänyt muistuttaa itseäni siitä, ja lopettaa jonninjoutavan pimittämisen.

  VastaaPoista
 6. Moikka! En tiedä vastaatko sinä enää vanhoihin teksteihin, mutta mistä tuollaista teippiä saisi? Rupean miettimään joululahjoja ja vihkot olisi oiva idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ilmastointiteippejä (nuo sininen ja musta) saa ainakin rautakaupoista ja isoista merketeista. Kangasteippi tosiaan tavaratalon urhiluosastolta, kun se oli mailan lapaan tarkoitettu.

   Poista
 7. Moikka! En tiedä vastaatko sinä enää vanhoihin teksteihin, mutta mistä tuollaista teippiä saisi? Rupean miettimään joululahjoja ja vihkot olisi oiva idea! :)

  VastaaPoista
 8. kelpaakohan tähän tigerin teippi mulla on sitä.

  VastaaPoista
 9. monenko lehden kirjan tästä voisi tehä?

  VastaaPoista