Kun inspiratikka lähtee liikenteeseen, viuhuvat sakset, paperit, kamera, kankaat ja jauhot. Inspiraatihuoneella askarrellaan, ommellaan, neulotaan, nikkaroidaan, valokuvataan ja leivotaan milloin tarpeeseen, milloin ihan vain tekemisen ilosta. Joskus inspiratikka porhaltaa sellaista vauhtia että se vie yöunetkin mennessään. Aina ei tuotoksista tule suunnitelmien mukaisia, mutta toisinaan sitäkin hauskempia.
torstai 16. tammikuuta 2014
Herkulliset bataattirieskat
Bataattirieskat (G,L)
- n. 500 g keitettyä / höyrytettyä bataattia
- 2 dl keitinvettä
- suolaa oman maun mukaan
- 2 munaa
- 2 dl kaurajauhoa
- 1 dl karkeaa riisijauhoa
- 1 dl mantelijauhoa
- 1,5 dl quinoajauhoa tai tattarijauhoa
- 0,5 dl kaurakuitua
- 2 rkl psylliumia
1) Soseuta keitetty bataatti keitinveden kanssa, ja lisää suola ja psyllium.
2) Lisää loput ainekset jäähtyneeseen soseeseen.
3) Jaa taikina kahdelle pellille 2 x 9 kasaan (yksi kasa tulee tosi kukkuraisesta ruokalusikallisesta), ja taputtele ne litteiksi jauhotetuin käsin.
4) Paista 225 °C:ssa n. 15 minuuttia.
Jauhoina voi käyttää muitakin kuin yllä mainittuja. Itse laitan vähän sen mukaan, mitä kaapissa sattuu olemaan. Kaurajauhosta tulee aromia, mantelijauhosta menevyyttä, quinoasta paljon kivennäisaineita, siksi käytän nykyään paljon niitä leivonnassa. Jos leivot vehnäjauhoilla, et tarvitse psylliumia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti