sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Hassu hurja hirviö

Jo jonkin aikaa sitten viikarini esitti toiveen hirviöpuvusta, jossa olisi kynnet, silmät sekä piikkejä päässä ja hännässä.  Suunnittelin pukua mielessäni, mutta en tullut ryhtyneeksi toimeen ennen kuin sain tietää päiväkerhon vappujuhlista.   Niihin halutessaan saisi laitaa naamiaisasun, ja arvatenkin viikarini halusi. Onneksi kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa, sillä aikaa oli vain tämä sunnuntaipäivä. 

dinosaurus-puku

Puvusta tuli kaksiosainen.  Housut tein ilman minkäänlaisia tehosteita, jotta sopisivat mahdollisimman hyvin tavalliseen käyttöön muidenkin paitojen kanssa.  Huppariin sen sijaan tuli kaikki ne toivotut elementit.  Housujen kaavan löysin arkistoistani, joku peruspöksymalli.  Huppari on muokattu Ottobre-lehden 3/2014 mallista 22.  Musta, oranssi ja vaaleanvihteä kangas ovat joustocollegea, harmaa suomukangas sekoitetrikoota.

naamiaispuku-hirviö


hihan-koristelu

Kynnet tein kaksinkertaisesta suorakaiteen muotoisesta kankaanpalasta.  Kerrosten väliin silitin vielä tukikankaan ja ompelin napinläpisiksakilla.  Vasta sen jälkeen leikkasin pois kynsien välit läheltä ommelta.  Täytin kynnet vanulla, jotta ne eivät menisi kippuralla vaan pysyisivät tanakoina.  Samalla tekniikalla toteutin hupun ja hännän piikit.  Kun naamioitunut napero haluaa heilutella hirviökynsiään, hän voi vetää kämmenensä resorien sisään, hihat ovat sen verran pitkät.

dinosaurus-puku

hännän-kiinnitys

Tein hännästä irrotettavan, jotta huppari olisi monikäyttöisempi.  Ompelin pätkän tarranauhan pehmeää puolta hupparin selkämyksen nurjalle puolelle.  Tuin sen tukikankaalla ja joustocollegesuikaleella.  Tarranauhan karkean puolen ompelin hännän yläosaan.

naamiaispuku

Huppuun tein vielä liskosilmät vihreästä ja valkoisesta silityskalvosta.  Kuvassa huppua testaa Mr. Balloon.  Oli muuten yllättävän vastahakoinen kaveri.

Olipa ihanaa kokea pitkästä aikaa oikein ompeluflow ja luovuuden laulu!  Huomenna sitten naamiaisiin!

4 kommenttia: