keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kaavojen säilytyksestä

Kaikki vaatekaavani olivat ennen yhtenä sotkuna kansion välissä, ja hyvin toimineen kaavan löytäminen uutta käyttöä varten oli turhan haasteellista.  Tarrasin itseäni niskasta, ja loin uuden systeemin kaavojen säilytykseen.  Motivaattoriksi uuden järjestelmän tunnolliseen käyttämiseen valitsin estetiikan.

Revin aikakauslehdistä kauniita sivuja, ja taittelin ne kuoriksi, jotka ovat toisesta päädystään auki.  Taittelin kunkin vaatteen kaavat omaan kuoreensa, ja liimasin päälle etikettitarran, josta ilmenee kuoren sisältö: malli, koko, mahdolliset kaavan erikoisuudet (esim. väljä mitoitus tms.), kaavan alkuperä.  Kuoret sijoitin lahjapaperilla päälystämääni kenkälaatikkoon (niitä kannattaa hamstrata!).  Opin jo heti kättelyssä, että kaikki etiketit olisi kannattanut liimata kuorten yläreunaan, helpottaisi selaamista.  Tästä lähtien teen aina niin.

kaavojen-arkistointi
PS: Muutto etenee, ja kaipailen lähes päivittäin pakattuja askartelukamojani milloin mihinkin puuhaan.  Muistutuksena itselle, että seuraavassa muutossa ne pakataan viimeisten joukossa.  Blogin päivittäminen on olosuhteista johtuen hidastunut, mutta jahka muutto on suoritettu, pääsen taas vauhtiin!

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis säilytysjärjestelmä. :) Meillä säilytetään kenkälaatikoita myös, vaikka niitä valitettavan harvakseltaan nykyään enää saakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä pitää erikseen pyytää. Joskus ostettavien kenkien laatikko on jo mennyt roskiin, mutta pitää pyytää tilalle joku mahdollisimman kaunis.

   Poista
 2. Hei, Mulla on kaavat isossa laatikossa. Minigrip-pusseihin on niputettu hame-, tunika-, pusero-, mekko- ym kaavat. Niitä on niin paljon, että minulta menisi noin hienoon säilytysjärjestelyyn monta viikkoa pelkkien ihanien kuorien tekoon.. Näet halutessasi tämän satunnaisen vierailijan kaavalaatikon tässä postauksessa
  http://nattiratti.blogspot.fi/2014/01/toisesta-toiseen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa sinulla järjestelmällinen ja siistin näköinen systeemi!

   Poista
 3. Ihanaa viitseliäisyyttä, tosi kaunis tapa säilyttää kaavoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein joskus noita kuoria kasan ihan toiseen tarkoitukseen, pääsevät nyt vihdoin käyttöön.

   Poista