torstai 1. toukokuuta 2014

Kun kangas ei riitä - luovia ratkaisuja

Vaatteita tehdessä jää kankaista usein yli hyvänkokoisia kaistaleita, jotka eivät kuitenkaan riitä kokonaiseen vaatteeseen.  Yhdistelemällä niistä saa kuitenkin hauskoja ja uniikkeja luomuksia.

Vuosia sitten tätini löysi taloyhtiönsä roskiksesta kassillisen raitatrikoiden jämiä.  Hän ei koskaan kuitenkaan keksinyt niille käyttöä, ja tarjosi niitä minulle.  Kappaleet eivät olleet tarpeeksi isoja edes pipoon, mutta sen sijaan niistä syntyi lyhyt laatikkopaita.

tilkku-paita
Minulla oli kahta eriväristä collegekangasta, mutta ei kumpaakaa tarpeeksi lapsen housuihin.  Yhteen lahkeeseen kyllä riitti kumpaakin, ja niin syntyivät nämä harlekiinihousut.   Kun oli värien sekamelskaan päästy, laitoin vielä taskupussit kahdesta eri väristä ja resorit kolmannesta.

college-housut


Ostin taannoin yhden raportin Maitotytön suunnittelemaa sarvikuonokangasta, jossa molemmissa laidoissa oli sarvikuono ja keskellä pystyraitaa.  Olin suunnitellut tekeväni siitä naperoille T-paidat, mutta tuli hieman mutkia matkaan.  


Ensinäkin sarvikuono oli niin leveä, että pienempään paitaan kuva olisi niukin naukin mahtunut, ja lopputulos olisi ollut ahtaan näköinen.  Niinpä päätin antaa eläimen päälle kunnolla tilaa ja siirtää sen peffan paidan kainalon alle.  Koska en halunnut pilkkoa kuvaa, siirtin toisen sivusauman selän puolelle.


Huumaantuneena omasta kekseliäisyydestäni en huomannut, että leikkasin ensin vajaan takakappaleen peilikuvana.  Siinä tuhraantui kangasta niin, ettei siitä riittänytkään enää kaikkiin hihakappaleisiin.


Mutta eipä hätää, laarista löytyi sopiivaa vihreää trikoota vasemmiksi hihoiksi.  Myös toisen paidan kaula-aukon resorin leikkasin huolimattomasti, ja lopulta jouduin laittamaan siihen jatkopalan.  Mutta eipä tuo mitään.Kankaan raitaossa oli hauska rotta.  Sijoitin sen isomman paidan takahelmaan.

eläinpaita

Lisää kesävaatteita suunnitteilla.  Eipä taida kesään ollakaan aikaa kuin vähäsen, kun västäräkit ovat jo palanneet ja mustikkakin paikoin kukkii.

7 kommenttia:

 1. Laatikkopaita on kertakaikkiaan UPEA! Taidokkaasti, huolella tehtynä ihan mielettömän hieno...Arvaa tykästyinkö :D Kaikki nuo vaatteet on hienoja! Voi vitsi, tahdon laatikkopaidan...tietysti heitin ,kevätsiivouksessa, kaikki "turhat" pois ...

  VastaaPoista
 2. Aivan upeat vaatteet! Sulla on kyllä silmää ja taitoa :)

  VastaaPoista
 3. Nyt ihan nolottavat nuo kehut, kun jätin mainitsematta yhden mokan. Mutta pakkohan se nyt on kuitenkin kertoa. Tein tuon laatikkopaidan aiemmin tekemäni laatikkopaidan pohjalta, jonka kangas oli hyvin joustavaa. Näissä raitatrikoissa ei puolestaan ollut elastaania ollenkaan, joten kädet eivät oikein päässeet taipumaan hihoissa. Niinpä purin syvin huokauksin saumuriompeleen, ja lisäsin hihoihin levennyskaistaleet. Eivätpä olleet tarpeeksi leveät. Enää en jaksa purkaa. Jos serkun tytär huolii, niin annan hänelle. Opinpa taas jotakin tästäkin. Mutta ulkoisesti olen kyllä laatikkopaitaan tyytyväinen. Kiitokset kauniista sanoistanne!

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä taitava! Ja taustan valinta paitojen esittelylle on mielestäni erityisen onnistunut ;)
  LS

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniita olet saanut aikaan! Varsinkin nuo sarvikuonopaidat miellyttävät minun silmääni

  VastaaPoista
 6. Aivan sairaan makee toi laatikkopaita!!

  VastaaPoista