lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kaapin paikka

Muuttoa pukkaa, jopa kahta.  Olemme pian siirtämässä romppeitamme uuteen kortteeriin, mikä on oleva väliaikainen ratkaisu.  Osaa tavaroista ei välissä puretakaan laatikoista, joten minun on nyt tarkkaan mietittävä, mitkä käsityö- ja askartelutarvikkeet on oltava käsillä jatkuvasti.  Jotain on kuitenkin päästävä tekemään, muuten tuskistun.

Kävin tänään mittailemassa uutta asuntoamme.  Sitten askartelin pienet mallit, joiden avulla suunnittelin, mikä huonekalu laitetaan mihinkin, mikä minnekin mahtuu ja tuleeko ahtaan näköistä.



Ensin siis piirsin huoneiden pohjapiirrokset, metkitsin seinien leveydet, ikkunoiden ja töpseleiden paikat ja ovien avautumistilan.  Sitten mittasin kaikkien huonekalujen leveyden ja syvyyden.



Leikkasin ruutupaperista sekä huoneiden, että huonekalujen mallit niin, että yksi ruutu vastasi kymmentä senttimetriä.  Sen jälkeen paperihuonekaluja oli helppo mallailla paperihuoneisiin.  Kun paras järjestys löytyi, teippasin huonekalumallit kiinni huonepohjiin.  Ne ovat sitten muuttopäivänä mallina. Ei tarvitse selkä vääränä nostella oikeita painavia huonekaluja edestakaisin ja kokeilla eri vaihtoehtoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti