torstai 16. tammikuuta 2014

Herkulliset bataattirieskat

bataattirieskat


Bataattirieskat (G,L)
- n. 500 g keitettyä / höyrytettyä bataattia
- 2 dl keitinvettä
- suolaa oman maun mukaan
- 2 munaa
- 2 dl kaurajauhoa
- 1 dl karkeaa riisijauhoa
- 1 dl mantelijauhoa
- 1,5 dl quinoajauhoa tai tattarijauhoa
- 0,5 dl kaurakuitua
- 2 rkl psylliumia

1) Soseuta keitetty bataatti keitinveden kanssa, ja lisää suola ja psyllium.
2) Lisää loput ainekset jäähtyneeseen soseeseen.
3) Jaa taikina kahdelle pellille 2 x 9 kasaan (yksi kasa tulee tosi kukkuraisesta ruokalusikallisesta), ja taputtele ne litteiksi jauhotetuin käsin.
4) Paista 225 °C:ssa n. 15 minuuttia.

Jauhoina voi käyttää muitakin kuin yllä mainittuja.  Itse laitan vähän sen mukaan, mitä kaapissa sattuu olemaan.  Kaurajauhosta tulee aromia, mantelijauhosta menevyyttä, quinoasta paljon kivennäisaineita, siksi käytän nykyään paljon niitä leivonnassa.  Jos leivot vehnäjauhoilla, et tarvitse psylliumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti