perjantai 13. joulukuuta 2013

Kuvitettu ohje: HELPPO LAHJARASIA

origami-rasia

Joululahjaompeluksista ja -askarteluista en oikein voi kertoilla, etteivät yllätykset mene piloille, mutta paketoinnista ajattelin laittaa tällaisen ohjeen, jonka joskus vuosi sitten jossakin näin ja tykästyin.  Tämä sopii hyvin epämääräisen muotoisten pienten esineiden paketointiin, esim. korujen.Rasiasta voi tehdä minkä kokoisen tahansa, mutta isoon rasiaan kannattaa valita tukevampaa paperia tai kartonkia.  Käytetyn paperin tulee olla nelikulmion muotoinen.  Pituuden ja leveyden suhde vaikuttaa siihen, minkä mallinen valmiista rasiasta tulee.  Tässä käyttämäni kaksipuoleinen paksu skräppipaperi on noin A6:n kokoinen.

Paperin nurjalle puolelle tehdään taitoksen yllä olevan kuvan mukaisesti mustia viivoja pitkin.  Siis ensin puoliksi, sitten avataan ja taitetaan kulmat keskelle.
Taitteet valmiina paperi näyttää tältä.  Sitten suljetaan rasia niin että kulmasiivekkeet menevät lomittain...
...kas näin, ja sitten aivan kiinni.


Aukon molemmille puolille tehdään reijät solmimisnarua varten.  Kuvassa neula menee siis kahden päällekkäin olevan paperikerroksen läpi.  Sama tehdään toiselle puolelle.  Reijät voi tehdä neulalla, reijittimellä tms. riippuen siitä, kuinka paksua nauhaa tai narua on tarkoitus käyttää.  Kun reijät ovat valmiit, sujautetaan lahja sisälle, suljetaan rasia ja pujotetaan naru reijistä, ja vaikka kieputellaan vähän rasian ympäri.  Lopputulos eri kulmista näyttää tältä:


Riemukasta paketointia!


9 kommenttia:

 1. Kiitos! Tuo onkin hyvä vinkki! Taidanpa kokeilla tätä!

  VastaaPoista
 2. Vautsi kuinka nätti rasia. :) *lähtee heti kokeilemaan*

  VastaaPoista
 3. Lisää paketointi-ideoita ja -ohjeita on tulossa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta. Jotain tällästä olenkin haaveillut löytäväni, vaikken varsinaisesti olekaan etsinyt. Jään kuulolle. :)

  VastaaPoista
 5. Mukavaa toteuttaa haaveita!

  VastaaPoista
 6. Hieno! Kiitos ohjeesta .

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta, pääsi käyttöön ja linkitin tämän omaan blogiin! :)

  VastaaPoista
 8. Kokeilin tätä ja tämä toimii!Toisin kuin tuo kultasepän liikkeen lahjapakkaus,siinä pitää hakea dimensioita.

  VastaaPoista