perjantai 25. heinäkuuta 2014

Hämähäkki-innostus

Hämähäkin eivät ole minua koskaan erityisesti kiinnostaneet. Kun lapset innostuivat niistä, tulin minäkin tutustuneeksi tähän eläinryhmään ja yllätyin.  Miten kiehtovia saalistajia mielekuvituksellisine pyyntimenetelmineen!  On limalasson heiluttajaa, verkossa vaanivaa ja verkkonsa saliin päälle pudottavaa, seittiä uhrin päälle sylkevää, hyppäävää, kiinni juoksevaa ja tunnelissa kytistävää hämppäriä.  Ihmeellistä! 

Kahdeksanjalkaiset otukset inspiroivat minua useampaankin projektiin menneen viikon aikana.


Kerroin taannoin teemakirjeenvaihtoharrastuksestani (klik). Viimeisimmän kirjeeni teemana oli hämähäkit. Jonkun verran oli materiaalia jo kasassa mm. ikivanhoista Eläinmaailmoista, mutta uusimman Luontokuva-lehden artikkeli hämähäkkien kuvaamisesta tarjosi kirjepapereiksi soveltuvia suuria kuvia sen verran, että sain kirjeen kasaan.  Kuoren hämähäkkikartongin lahjoitti kirjeystäväni minulle aikoinaan ylijäämävarastostaan, ja nyt se palautui hänelle takaisin lehtileikkein koristeltuna.  Hämähäkkipostimerkkiä en löytänyt, mutta ehkä tuo punainen härpäke menee modernista verkosta.

hämähäkki-kirje

Kirjekuori takaa.

Viime viikonloppuna retkeilin Torronsuon kansallispuistossa.  Siellä valtaosa hämppäreistä luikki karkuun, mutta kaksi antautui kuvattaviksi.

niittysusihämähäkki

Pitkospuilla päivää paistatteli niittysusihämähäkki.

Misumena-vatia

Kanervikossa pahaa-aavistamatonta pölyttäjää vaani kukkahämähäkki eturaajat valmiina iskuun.  Olin juuri edellisenä päivänä ajatellut kyseistä lajia, ja toivonut pääseväni sellaista joskus kuvaamaan.  Kävipä satumainen tuuri!

Vielä T-paidankin pyöräytin hämähäkkiteemalla.


Ensin verkko suoraompeleella etukappaleeseen.


Sitten tukikangas nurjalle puolelle ja keltainen hämähäkkikangas ja mallipiirros (kaavapaperilla) nuppineuloilla kiinni etupuolelle, ja suoraompeleella ääriviivoja pitkin.  Poistin mallipaperin repimällä sen varovasti.  Kostutin paperia ommelten kohdalta, jotta se repeytyi helpommin, eivätkä ompeleet kärsineet.  Viimeiseksi leikkasin ompeleiden läheltä terävillä kynsisaksilla ylimääräiset kangaskaistaleet.



Hämähäkki vaanii verkossaan.

spider-t-shirt

Valmis paita ja pariksi ommellut simppelit shortsit.  Näillä helteillä en kyennyt silittämään vaatteita kuvausta vasten.  No, tuleepahan realistisempi kuva, harvoinhan minä muutenkaan silittelen.

Nyt kesällä on tullut vähänlaisesti blogattua.  Käynnissä on ollut kuumeinen uuden kodin etsintä.  Vihdoin tärppäsi, eli luvassa ainakin sisustusjuttuja!

1 kommentti:

  1. Ai että, hienot kuvat oot onnistunut nappaamaan ja paitakin on hieno, vaikken erityisemmin hämiksistä välitäkään... :)

    VastaaPoista